Klimavennlige livsstiler er i vinden og emballasjefrie produkter er en klimabevisst måte å redusere avfallet sitt på. Det finnes nå flere butikker i Oslo som selger emballasjefrie og plastalternative produkter og vi har besøkt to bedrifter som ligger i nærheten av noen av våre bygårder: Mølleren Sylvia nederst i Hegdehaugsveien, og Røtter avd. Grünerløkka.

Emballasjefri mat

Begge butikkene selger matvarer emballasjefritt der mulig, enten det er ris og gryn, grønnsaker eller krydder. Her kan man kjøpe så lite eller mye man vil og kun betale for maten. Da slipper man å betale for emballasjen og kortreist er det som regel også! For å få med seg f. eks gryn eller ris hjem kan man bruke resirkulerbare papirposer som er tilgjengelige i butikken, men kunder oppfordres til å ta med emballasje hjemmefra som de kan bruke igjen og igjen, enten det er glasskrukker, mammas gamle tupperware, eller tøyposer.

Et godt tips er å gjenbruke så mange ting man allerede har som mulig, for eksempel ved å tenke seg om hvorvidt noe som er markedsført til engangsbruk faktisk må kastes med en gang, eller om det kan brukes igjen; brødposer og fruktposer fra matbutikken, som regel laget av plast, kan vaskes eller ristes ut og brukes flere ganger. Ved å ta slike steg kan man redusere avfallet sitt betydelig!

Plastalternativer

Både Mølleren Sylvia og Røtter selger også produkter ment for å erstatte dagligvarer som vanligvis er laget av eller pakket i plast, alt fra oppvaskbørster og tannbørster, til håndlagde såper, matbokser i metall og grønnsaksposer laget av organisk bomull. En solid favoritt er bivokspapir, et vokset stoffstykke som kan brukes som et alternativ til folie eller plastposer, til å for eksempel pakke inn brød, dekke til boller med matrester og deiger, eller til å pakke inn matpakken.

Støtt lokale bedrifter!

Mens Mølleren Sylvia holder til rett rundt hjørnet for Linstows gate og en liten gåtur unna Kirkeveien og Tidemands gate, ligger Røtter et steinkast unna Trondheimsveien og Sars gate, og har også butikker på St. Hanshaugen og Uranienborg. Å handle hos lokale butikker er en fin måte å bli kjent med nærområdet sitt på, unngå emballasje og forurensning som kommer med nettshopping, og støtter samtidig små bedrifter som setter sine egne unike preg på det flotte bybildet vårt!

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
23 27 40 20